SM Media branding logo til menu bar
Webshop og sociale medier

af | maj 5, 2023

Hvorfor din virksomhed har brug for en webshop udover sociale medier

I en verden, hvor sociale medier er blevet en integreret del af vores hverdag, er det ikke underligt, at mange virksomheder vælger at sælge deres produkter direkte via disse platforme. Men er det nok?

I dette blogindlæg vil vi udforske, hvorfor det er en god ide for virksomheder at have en webshop udover at sælge på sociale medier og se på fordele og ulemper ved kun at sælge via sociale medier.

Kontrol over kundeoplevelsen

Webshop: Når du har din egen webshop, har du fuld kontrol over kundeoplevelsen. Du kan designe hjemmesiden, så den afspejler dit brand, og tilpasse den til dine kunders behov. Dette giver dig mulighed for at skabe en unik oplevelse for dine kunder og skabe en stærk relation til dem.

Sociale medier: På sociale medier er du begrænset af platformens design og funktionalitet. Du kan ikke tilpasse oplevelsen i samme grad, og det kan være sværere at skabe en unik og sammenhængende kundeoplevelse.

Øget troværdighed og professionalisme

Webshop: En professionel og veldesignet webshop signalerer til dine kunder, at du er en seriøs og troværdig virksomhed. Det kan øge din konverteringsrate og skabe større tillid hos dine kunder.

Sociale medier: Selvom sociale medier er populære og kan skabe en vis eksponering for din virksomhed, kan det at sælge udelukkende via sociale medier skabe tvivl om din virksomheds professionalisme og troværdighed.

Bedre muligheder for SEO og online synlighed

Webshop: En webshop giver dig mulighed for at arbejde med søgemaskineoptimering (SEO) og øge din synlighed online. Det betyder, at flere potentielle kunder kan finde din virksomhed, når de søger efter produkter eller tjenester som dine.

Sociale medier: Selvom sociale medier kan give dig en vis eksponering, er det begrænset i forhold til SEO og synlighed på søgemaskiner. Det betyder, at du kan gå glip af en stor del af din potentielle kundebase, hvis du kun sælger via sociale medier.

Mere effektiv kundesupport og kommunikation

Webshop: Med en webshop kan du tilbyde kundesupport via e-mail, chat eller telefon, hvilket giver dine kunder flere muligheder for at komme i kontakt med dig. Det gør det nemmere at løse problemer hurtigt og effektivt.

Sociale medier: Kundesupport via sociale medier kan være mere begrænset og langsommere. Det kan også være sværere at holde styr på kundehenvendelser, og kommunikationen kan virke mindre professionel. Derudover kan negative kommentarer og erfaringer deles offentligt, hvilket kan skade dit brands omdømme.

Afhængighed af sociale medieplatforme

Webshop: Når du har din egen webshop, er du ikke afhængig af en bestemt platform. Du har kontrol over din hjemmeside og din kundedatabase.

Sociale medier: Hvis du kun sælger via sociale medier, er din virksomhed afhængig af platformens politikker og ændringer. Hvis en platform ændrer sine regler, lukker ned eller bliver mindre populær, kan det have en negativ indvirkning på din virksomhed og indtægter.

Begrænsede muligheder for dataindsamling og analyse

Webshop: En webshop giver dig adgang til en lang række data om dine kunders adfærd og præferencer. Du kan bruge denne information til at forbedre din markedsføring, produktudbud og kundeoplevelse.

Sociale medier: Når du sælger via sociale medier, er dine muligheder for dataindsamling og analyse begrænsede. Du har ikke adgang til de samme detaljerede oplysninger om dine kunder, og det kan være sværere at tilpasse din markedsføring og produktudvikling.

Lukning af virksomhedskontoer på sociale medier

En anden vigtig faktor, der understreger behovet for en webshop udover sociale medier, er risikoen for, at din virksomhedskonto kan blive lukket af platforme som Facebook og Instagram. Lukning af virksomhedskontoer kan ske af forskellige årsager, såsom overtrædelse af platformens retningslinjer, opdaterede regler eller fejlagtige rapporter fra brugere.

Hvis din virksomhed udelukkende baserer sin online tilstedeværelse og salg på sociale medier, kan en pludselig lukning af din konto få alvorlige konsekvenser for din virksomheds indtægter og omdømme. Du kan miste adgangen til din kundedatabase og muligheden for at kommunikere med dine følgere. Dette kan resultere i tabt salg, skuffede kunder og en betydelig nedgang i din virksomheds vækst.

Med en webshop som en ekstra salgskanal kan din virksomhed imødegå denne risiko og reducere afhængigheden af sociale medieplatforme. Selv hvis din konto på et socialt medie bliver lukket, vil dine kunder stadig have adgang til din webshop og kunne købe dine produkter og tjenester der. Det sikrer kontinuitet i din virksomheds drift og beskytter mod potentielle tab på grund af lukning af virksomhedskonti på sociale medier.

Det er derfor vigtigt at sikre, at din virksomhed har en webshop som supplement til din tilstedeværelse på sociale medier. Dette vil give din virksomhed en mere stabil og sikker online tilstedeværelse, der ikke er afhængig af politikker og beslutninger fra sociale medieplatforme, og samtidig give dig større kontrol over din kundeoplevelse og virksomhedsdata.

Forbrugernes holdning til indkøb på sociale medier og vigtigheden af en webshop

Udover de fordele og ulemper, vi allerede har diskuteret, er det vigtigt at forstå, hvordan forbrugerne faktisk føler om indkøb på sociale medier. i en undersøgelse omkring køb af produkter på sociale medier, lavet af det amerikanske HubSpot, føler kun 41% af brugerne af sociale medier sig trygge ved at købe produkter direkte på sociale, og kun 37% stoler på platformene med deres kortoplysninger. Dette viser, at der er en vis usikkerhed og mangel på tillid til sociale medieplatforme som salgskanaler.

Når det kommer til produkter, der sælges direkte på sociale platforme, betragter kun 21% af brugerne af sociale medier dem som høj kvalitet. På trods af dette køber omkring én ud af fem brugere af sociale medier regelmæssigt på sociale medier, og 75% af disse købere siger, at de er tilfredse med deres seneste køb.

Så hvorfor er folk så mistænksomme over for social shopping? De største bekymringer for forbrugerne er, at virksomheder, der sælger produkter direkte på sociale medier, ikke er legitime eller kunne snyde kunder. Mistanke om produktets kvalitet og deling af kortoplysninger med sociale platforme spiller også en betydelig rolle i denne usikkerhed.

Udover det er en tredjedel af brugerne af sociale medier bekymret for, at deres køb aldrig bliver leveret, og det samme antal bekymrer sig om, at varen ikke vil være som beskrevet, når og hvis de får den.

Disse bekymringer understreger vigtigheden af at have en webshop udover at sælge på sociale medier. En webshop kan imødekomme disse bekymringer ved at skabe en mere professionel og troværdig købsoplevelse, som forbrugerne føler sig trygge ved. Det er afgørende at finde den perfekte balance mellem webshop og sociale medier for at maksimere din virksomheds vækst og succes.

Få mere viden på

Læs også

Kontakt os