SM Media branding logo til menu bar
Video marketing blog post header

Hvorfor videomarkedsføring er vigtig for din virksomhed.

Videomarkedsføring er afgørende for, at din digitale markedsføringskampagne bliver en succes. Faktisk er video et af de mest engagerende indholdsformater på de sociale medier, og det overgår alle andre typer indhold på både Facebook og Instagram

Videomarkedsføring kan også bidrage til at forbedre din placering i søgemaskinerne. Ifølge en undersøgelse mener næsten 80 procent af de virksomheder, der bruger video i  deres markedsføring, at det direkte har bidraget til at øge salget, mens 63 procent siger, at det har hjulpet dem med at få nye kunder.

Hvorfor er videomarkedsføring vigtig for din virksomhed? 

Videomarkedsføring handler ikke længere kun om at skabe videoer. Det handler om at give værdi til dit publikum ved at informere eller underholde dem. Hvis du er i stand til at gøre dette med succes, vil du kunne opbygge stærkere relationer med både potentielle og eksisterende kunder.

I takt med at videomarkedsføring bliver en mere populær måde at komme i kontakt med forbrugere og brands på, er det vigtigt at forstå de bedste måder at få videomarkedsføring til at fungere for dig.

Hvad er videomarkedsføring?

Video er en af de mest populære former for indhold, der forbruges på alle enheder, men hvad betyder det for din virksomhed? Videomarkedsføring er et paraplybegreb for alle dine online videobaserede indholdsmarkedsføringsindsatser. Dette kan omfatte videoer, apps, billedbaserede annoncer (dvs. GIF’er), infografikker og andre visuelle elementer.

Video marketing blog post

Hvorfor er videomarkedsføring vigtig?

At oprette en videoserie og sælge den som en digital download på din blog, ligesom en e-bog, kan være en anden god sælger. Et videokursus, der lærer seerne en specifik færdighed eller hvordan man opnår en bestemt aktivitet, kan meget vel give genklang hos dit publikum.

Hvis du vælger denne vej, skal dine videoer være så professionelle som muligt, så du bør overveje at investere i video- og lysudstyr samt redigeringssoftware.

Hvorfor videomarkedsføring er en af de bedste måder at lave content marketing på

Video er den hurtigst voksende digitale markedsføringskanal, og brands og marketingfolk skaber mere af den hvert år.

Og det er ikke underligt hvorfor: 

  • Videomarkedsføring er en af de bedste måder at gøre content marketing vellykket på.
  • Video kan booste din virksomhed på mange måder og vil være en stor del af din content marketing-strategi. 
  • Video forbedrer SEO og engagementet på de sociale medier, kan øge kendskabet til et brand og give folk en hurtig måde at lære om nye produkter eller tjenester på.
  • Video er også med til at engagere dit publikum bedre end blogindlæg eller artikler, fordi det er lettere at konsumere, et engagerende format, der holder folk på ét sted i længere tid. Faktisk bruger folk 2,6 gange så længe på sider med video som uden.

Der er mange fordele ved at bruge video, når det gælder markedsføring af din virksomhed eller dit produkt. Video kan bruges til at hjælpe med at øge antallet af besøgende på dit websted. Det kan også være med til at forbedre chancerne for, at disse besøgende bliver kunder. Og endelig kan video være med til at øge dit salg ved at give værdifulde oplysninger til potentielle kunder.

Videomarkedsføring er en af de bedste måder at gøre din indholdsmarkedsføring mere engagerende og effektiv på. Denne type markedsføring har eksisteret siden internettets begyndelse og bliver mere og mere populær i takt med, at virksomhederne indser, at de skal bruge dette medie for at nå deres målgruppe. Videomarkedsføring kan også bruges sammen med andre typer indhold som f.eks. artikler, blogs og konti på sociale medier for at skabe mere effektfulde resultater for din virksomhed eller organisation.

Et billede siger mere end tusind ord, men video siger mere end 1,8 millioner ord, ifølge Amerikanske Forrester Research. Video hjælper potentielle kunder med at forstå, hvordan dit produkt fungerer – og hvordan det vil gavne dem – langt mere effektivt end tekst eller stillbilleder.

Videomarkedsføring kan hjælpe din virksomhed med at styrke sit brand

Videomarkedsføring er en yderst effektiv måde at skabe kontakt til dit publikum på. Men det er også en af de mest vanskelige former for indhold at mestre. For at hjælpe dig med at komme i gang, får du her nogle tips til at skabe effektivt videoindhold:

Der er et ordsprog i online marketingverdenen, der siger, at du skal “sætte et ansigt på dit brand”. Det skyldes, at det er vigtigt at skabe en personlig forbindelse med dit publikum for at skabe tillid, og videoer er en af de mest effektive måder at gøre det på.

Du kan bruge video til at præsentere dig selv, give nyttige tips og råd eller dele historier om din virksomhed. Ved at lade folk se personen bag brandet og lære dig at kende på et mere personligt plan, skaber du en dybere forbindelse til dem.

Faktisk er besøgende, der ser produktvideoer, 85 % mere tilbøjelige til at købe end besøgende, der ikke gør det. Ikke nok med det, men de er også villige til at betale op til 20 % mere for produkter, som de har set videoer om.

Videomarkedsføring er en fantastisk måde at komme i kontakt med dine kunder på og fortælle overbevisende historier om din virksomhed. Det er en effektiv måde at øge engagementet på dit websted, fremme kundeloyalitet, generere nyt salg og meget mere.

Men det kan være en udfordring at komme i gang med videomarkedsføring. Du skal identificere din målgruppe, skabe en engagerende historie, finde ud af, hvordan du kan fortælle den historie gennem video og derefter optimere dine videoer til søgemaskiner og sociale medier.

Video marketing blog post

Call-to-action

Hvis du vil bruge videomarkedsføring, er det afgørende, at der er call-to-actions, der fører trafikken tilbage til dit websted. Det er ligegyldigt, hvor mange visninger du har, hvis dine seere ikke foretager en handling i slutningen af videoen, så var det hele forgæves. Call-to-actions er en vigtig komponent i enhver markedsføringsstrategi. 

Et overbevisende call-to-action vil give seeren en klar vej til næste skridt, hvilket er afgørende for at konvertere seere til kunder. Her er nogle tips om, hvad der gør et godt call-to-action ud, og hvordan du udformer dem.

For at gøre et call-to-action effektivt skal det være forankret i en fordel. Dit publikum vil gerne vide, hvad de får ud af det. Derudover skal et call-to-action, der leder trafik tilbage til dit websted, være meget specifikt og fortælle den besøgende præcis, hvad der sker, når han/hun klikker på linket.

Hold det enkelt. Selv om dit videoindhold måske er underholdende eller sjovt, kan det være svært at følge med, når der sker flere opfordringer til handling på én gang. Hold dine budskaber fokuseret på ét resultat.

Medtag tidsmarkører i din videobeskrivelse, så brugerne har en idé om, hvornår de kan forvente at se en opfordring til handling.

Brug den rigtige varighed. Selv om det er acceptabelt at inkludere mere end én call-to-action i en video, bør varigheden af hver enkelt video variere afhængigt af typen. Overvej at bruge kort og slutskærme i stedet for overlejringer til disse opfordringer til handling, da dette vil forhindre, at dit miniaturebillede bliver skjult i de fleste feeds, hvis folk vælger ikke at udvide videoen 

Sørg for, at når du opretter call-to-action, skal du ikke blot henvise folk til din hjemmeside. Hvis du f.eks. så en video og klikkede på et link, der førte dig til en persons hjemmeside, ville du så vide, hvor du skulle gå videre? Det gør du måske ikke, fordi der ikke er nok vejledning. Men hvis det samme link førte dig til en side med flere oplysninger om emnet for videoen, ville du sandsynligvis blive længere på webstedet og være mere tilbøjelig til at konvertere til en kunde.

Indbyg hastesager i din CTA ved at fremhæve tidsbegrænsede tilbud eller begrænsede leverancer.

Skab en følelse af, at det haster ved at fortælle folk, at der kun er en bestemt mængde af noget, der er til rådighed.

Videomarkedsføring kan være en vigtig del af din virksomhed. Men det er ikke nok blot at have dem tilgængelige online. Du er nødt til at have en plan for at bruge dem effektivt. Her er nogle gode tips, der vil hjælpe dig.

Optimer dine videoer ved at bruge nøgleord. Når du uploader videoer til forskellige websteder, skal du sørge for, at hver video har en anden titel og beskrivelse. Disse beskrivelser bør indeholde dine primære nøgleord. Det er nemt og vigtigt at inkludere kontaktoplysninger.

Vælg den rigtige musik

Når du laver videomarkedsføring, må du ikke glemme musikken! Brug af musik kan hjælpe dig med at forbedre stemningen, give en følelse af spænding eller endda fremhæve komiske bidder. Hvis du ikke er god til at vælge musik, kan du bede venner og familie om at hjælpe dig. Du må selvfølgelig ikke spille musikken for højt og overdøve højttaleren.

Sørg for, at alt videoindhold, du lægger online, er optimeret til søgemaskinerne. Husk, at søgemaskinen ikke kan se videoindhold, så sørg for at have passende titler, tags og beskrivelser. Udfyld dem i de relevante felter. 

Når du laver en video for at promovere et produkt, skal du inkludere et aktivt link, hvor de kan gå hen for at købe det. Linket bør være indlejret i selve videoen. Dette vil sikre, at linket forbliver i videoen, hvis videoen skulle blive delt eller indlejret et andet sted.

Husk, at effektive videoer er en afbalanceret lyd- og billedoplevelse. Hav et godt og solidt manuskript til brug for det, der bliver sagt. Sørg dog for, at du også anvender passende billeder inden for den visuelle ramme. De to skal arbejde sammen for at nå seerens højre og venstre side af hjernen.

Forsøg ikke at negligere lyden i din video. Du skal investere i en kvalitetsmikrofon, hvis du ønsker at optage dig selv. Hvis du ønsker at tale, mens du demonstrerer dit produkt udenfor, skal du anskaffe dig en reversmikrofon. 

Video markedsføring blog post

Hvor du skal Promover din video

Promover din video så meget som muligt gennem alle dine onlinekanaler og platforme. Hvis du er blogger, betyder det, at du skal lægge den ud på sociale medier (Facebook, TikTok, Instagram, Snapchat) og inkludere den på dit websted via blogindlæg eller din hjemmeside. Hvis du er en virksomhed, skal du bede medarbejderne om også at dele videoen på deres personlige konti på sociale medier.

Du kan også bruge betalt annoncering til at promovere din video på Google eller YouTube. Dette anbefales til længere videoer, da folk har en tendens til at se videoer i deres fulde længde, når de allerede er begyndt at se dem.

Der er mange muligheder for at distribuere videoindhold, men YouTube er en af de største og mest populære kanaler i øjeblikket. Den er gratis at bruge, og selv om der findes nogle betalte tjenester, som kan hjælpe med at booste din kanal, skal du kun betale, hvis du beslutter dig for at køre annoncer på dine videoer for at skabe indtægter eller øge visningerne.

Se flere artikler og få ny viden indenfor kommunikation og branding

Sådan skaber du en brugervenlig hjemmeside

Sådan skaber du en brugervenlig hjemmeside

Webdesign tips til mindre virksomheder: Sådan skaber du en brugervenlig hjemmesideEn brugervenlig hjemmeside er afgørende for at tiltrække og fastholde besøgende. I dette indlæg vil vi dele nogle vigtige tips og bedste praksis for at skabe en hjemmeside, der imponerer...

læs mere
Giver du dine kunder magic juice i din markedsføring?

Giver du dine kunder magic juice i din markedsføring?

Giver du dine kunder magic juice i din markedsføring?Stop selling and start telling!  Bedre kan det vist ikke siges. Som forbrugere bliver vi dagligt bombarderet med annoncer og salgsbetonet markedsføring og grundet vores stressede hverdag skaber vi også hurtigt...

læs mere